¡Entra en nuestro mundo y desconecta de la rutina por un momento!
¿Eres mayor de edad? Si no lo eres, selecciona “no” y, ¡nos vemos en unos años!

Carrito de compra
Vista rápida
Ingresar
Buscar productos en nuestro sitio
Ver más

Vallformosa participa al Projecte Optivinya

Vallformosa participa al Projecte Optivinya

Vallformosa segueix innovant i apostant per les noves tecnologies per millorar i optimitzar el procés de la vinya, seguint el nostre compromís amb el territori, la seva sostenibilitat i, sobretot, la qualitat de la producció amb DO Penedès. És per això que hem participat al projecte Optivinya, un pla pilot d’optimització del control de maduració i quantitat de la collita de la vinya finançat amb fons europeus a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu principal del projecte Optivinya és proveïr al sector del cava i, per extensió, del vi (especialment el sector vitivinícola de secà) d’eines per fer un control de la quantitat de la collita, a més de fer un control de maduració de les diferents parcel·les i poder determinar la data de verema de forma més acurada a partir de dades obtingudes amb sistemes de teledetecció.

En aquest sentit, Vallformosa ha liderat en el projecte GO-DARP OPTIVINYA, l'eina per conèixer l'estat hídric de la vinya a través de les dades meteorològiques i edàfiques. 
   

  

El projecte té com a finalitat fer ús de la tecnologia per tal d’avaluar l’estat de les parcel·les en la seva totalitat, posant el focus en la gestió de l’explotació com a conjunt de parcel·les. La unitat de gestió i estudi seran les actuals parcel·les agrícoles. D’aquesta manera, aquesta eina que es pretén desenvolupar serà de gran ús per associacions que agrupen gran quantitat de productors, com per exemple les cooperatives, les ADV, les DO, etc.

Com a objectius específics es proposen:

  1. Desenvolupar la correlació i validació de les dades aèries amb les variables de camp per a cadascuna de les varietats en estudi (Xarel·lo i Macabeu).
  2. Confeccionar corbes de creixement al llarg del període de maduració del raïm per tal de poder determinar de manera avançada les previsions de collita.
  3. Determinar models de classificació per predir paràmetres de qualitat a les diferents parcel·les de l’estudi.
  4. Avaluar la qualitat enològica de les vinificacions produïdes a partir de la collita dels diferents grups estudiats.
  5. Avaluar la viabilitat econòmica de les accions dutes a terme.

Podreu trobar més informació aquí.

 

Newsletter