Entra al nostre món i desconnecta de la rutina per un moment!
Ets major d'edat? Si no ho ets, selecciona “no” i ens veiem en uns anys!

Cistella de la compra
Vista ràpida
Entrar
Cercar productes al nostre web
Veure més

Dones Mistinguett: Susanna Bas de SusiSweetDress

SusiSweetDress

Susanna Bas és actriu i fundadora de la marca de roba i dels mercats @SusiSweetdress.

Com és el teu dia a dia?
Cada dia és un dia diferent, no tinc massa rutina... Normalment, quan no tinc sessions de fotos ni rodatges ni mercat, m'aixeco cap a les 8h amb els nens, els vesteixo, esmorzen i el seu pare els porta a l'escola. Mentrestant, jo em dutxo, esmorzo i em poso a treballar. A les 10h ja estic asseguda davant l'ordinador fins a les 14:30h: preparant mercats, amb la web, responent mails, comandes... I a partir d'aquí ja depèn, hi ha dies que vaig a buscar els nens a l'escola o hi van els meus pares. Si es queden amb els avis, aprofito i a la tarda continuo treballant fins a les 19:30h. I llavors comença la rutina de banyeres, sopars i anar al llit... Hi ha nits que m'adormo amb ells, però n'hi ha moltes que continuo treballant. Literalment, estic treballant tot el dia. Perquè si no estic a casa fent oficina, estic al local amb dues treballadores que m'ajuden, l'Elena i el Marce, les meves mans dretes, a mirar que tot estigui bé i organitzar l'estoc... I també les xarxes socials! Em puc passar dues o tres hores diàries gestionant les xarxes.

Ho portes tot tu sola?
Bé, les xarxes de moment sí... El que sí que tinc un equip tècnic que m'ajuda amb la web i la botiga en línia, i fa un any que tinc una nova agència de publicitat que em porta les newsletters i flyers. Que ja és molt!

Al ser autònoma i portar el teu propi negoci, tens la sensació de treballar molt?
No puc parar de treballar, hi ha tantes coses a fer! Avui, per exemple, a les 5 del matí ja no podia dormir més i m'he posat a preparar les publicacions per a les xarxes. La gent es pensa que és fer un mercat i ja està, però hi ha mil coses al darrere, de gestió, de producció, d'organització, de difusió... i la web és un altre gran tema. Pensar els posts de les xarxes, que tot quedi maco i bé, t'has de dedicar moltes hores i ser molt constant. I ara estic seleccionant fotos per al mercat, preparant els materials, mirant d'obrir possibles noves ciutats... I mentrestant, preparar la col·lecció per a l'estiu abans del març, buscar il·lustradors, parlar amb els col·laboradors... Ja ho veus, un no parar.

I la conciliació familiar?
Tenim molta ajuda dels avis. Encara que moltes vegades estic treballant a l'ordinador de casa i tinc el meu fill a la meva falda. Però hi ha dies que decideixo no treballar a la tarda i dedicar-me exclusivament a estar amb ells. També, des de ben petits que els nens viatgen amb nosaltres per feina, i a ells això de viatjar els encanta. Són nens molt espavilats!

Com t'organitzes?
Soc molt de la vella escola i no hi vaig amb l'agenda del mòbil. Tinc una llibreta d'espirals on cada dia poso les coses que he de fer i vaig ratllant, si no en puc fer una, la passo per al dia següent, i així vaig tirant. Molta feina de despatx i organització. També, tinc la meva agenda, els meus excels...

Deixem una mica de banda la Susi, els seus vestits i mercats, i passem a la part més íntima de Susanna. Què t'inspira?
M'inspira molt el meu entorn. Els meus amics que venen de diferents mons: la moda, el cinema, el teatre, l'arquitectura... El carrer també. Soc molt observadora i curiosa. Veig coses passejant que em criden l'atenció i ja m'ho estic portant al meu terreny per recrear-ho. També, la gent. Em relaciono molt, soc una persona molt social. Allà on he anat, sempre he creat un cercle d'amics.

I la teva passió?
Com a mare, ara, els meus fills. Però més enllà, la moda. Abans dels mercats, quan era a El Cor de la Ciutat com a actriu, ja em fixava en l'estilisme i volia escollir jo mateixa els looks que em posaria a cada escena. La interpretació sempre serà la meva gran passió, davant i darrere d'una càmera, ho aplico sempre a cada sessió de fotos amb les models. Les dirigeixo amb els tips que feia servir quan treballava d'actriu i amb la tècnica Meisner.

Explica'ns més sobre aquesta tècnica...
És una tècnica on treballes el moment a moment. Vius el moment de manera única. I això m'ha marcat molt amb el projecte Susi, perquè m'ajuda a focalitzar molt la meva feina: fer que cada mercat sigui únic, que l'experiència que viu la gent que ve sigui única... També ho dic molt a les noies a cada sessió de fotos: han de viure el moment, cada foto i, és clar, passar-s'ho bé! Crec que s'ha de ser molt específic amb tot i posar-hi molt d'amor. Fer les coses bé i de manera bonica. Els detalls són molt importants.

Quins hàbits saludables ens recomanes?
No tinc temps... Soc fatal! He deixat de fer esport... He de tornar a fer piscina. Ho he de tornar a fer, perquè m'anava molt bé. Quan surts de la piscina estàs en mode zen i m'encanta aquesta sensació. A nivell d'alimentació, estic intentant treure el gluten i els processats, però aquí estem "intentant"! Admiro la gent que s'aixeca, fa meditació, esmorza sa, té una rutina. Jo el primer que faig és fer petó als meus fills! Per mi, aquest és el millor hàbit saludable: els meus fills em donen tanta energia! Quan arriben de l'escola i corren pel passadís cridant "mama, mama, mama...!" i em fan una abraçada... m'arregla el dia. Però sí, he de tornar a fer esport. Tot i que camino molt i corro darrere dels nens, així que alguna cosa faig.

Què destaques de tu? Com és la Susanna?
Soc una persona extrovertida, molt social i entusiasta. Soc generosa i molt amiga dels meus amics... També en tinc de no tan bones: soc massa perfeccionista, nerviosa i, de vegades, massa impacient.

I en una sola paraula, com et definiries?
Entusiasta. Però no només a nivell personal, sinó que també ho aplico als mercats SusiSweetdress. El mercat és alegria, vida, il·lusió i entusiasme per les coses. El que m'apassiona d'aquest projecte és que una noia es posi un dels meus vestits i surti somrient i feliç del mercat.

I el teu estil de vida?
Soc molt casolana, m'agrada cuidar els meus. Dic que estic tot el dia treballant, però també m'embolico a fer dinars i sopars a casa. M'encanta tenir convidats i que la gent se senti a gust i compartir... Ja que tenim un pis gran, aprofitem-ho!

Quina ha estat la teva experiència més Mistinguett?
Crec que va ser amb el primer mercat que vaig fer el desembre del 2010. Mira, se'm posen els pèls de punta en recordar-ho... Va ser al bar d'un amic. Vaig dir als amics que avisessin més amics i... Va ser una bogeria! De cop cent noies emprovant-se vestits, al lavabo no hi cabia ningú més, tothom rient i feliç, de debò, semblava una escena del Camarote dels Germans Marx!
Va ser un despixorre, un moment màgic. I va ser aquí, com en un obrir d'ulls, que ho vaig veure clar: "Aquí hi ha alguna cosa a fer! Aposto per això!". I aquí va començar tot, i deu anys després, aquí estem.

Per a tu, qui és el teu referent? Qui seria el teu Mistinguett actual?
La meva mare. És el meu número u. M'ha ajudat i m'hi ajuda molt. Està a tots els mercats: assessorant les noies, cobrant, cosint botons... I la meva àvia, també, ella i la meva mare són els meus dos pilars. Ara ja no hi és, però era cosidora i li hauria encantat tot això del Susi.

TEST #FANTASTICWOMEN

SusiSweetDress

Un moment del dia per fer una copa de cava: un dissabte, després de dinar amb els amics.

Un color: el vermell.

Una pel·lícula: per la gran interpretació que hi ha, "La Gata sobre la teulada de zinc" però, com que soc una romàntica, també m'encanta "Enamorar-se", protagonitzada per Meryl Streep i Robert de Niro.

Una cançó: My way, de Frank Sinatra, una cançó molt especial per a la meva parella i per a mi.

Un llibre: escullo una obra de teatre, "Hedda Gabler" d'Henrik Ibsen, i ara llegiré una novel·la, "L'últim estiu de Silvia Blanch" de Lorena Franco, amiga actriu i escriptora que ha escrit un dels relats que acompanyen la nova col·lecció de vestits.

Un imprescindible a la teva bossa: pintallavis vermell.

I per a tu, què és el correcte? Ser honest i sincer amb un mateix i amb la vida.

Newsletter